Svar på tal

En kommentar som jag fick på min senaste debattartikel :

Hur mycket vill du spä ut våldtäktsbegreppet? Redan nu har det spritts ut så illa att man infört ”extra grov” våldtäkt för att ha kvar den klassiska synen av vad en våldtäkt är. I övrigt brukar det redan finnas andra befintliga lagar att tillgå. Vi hade nyligen en artikel om ”våldtäkt på nätet”, vilket borde fallit under sexuell posering av mindreårig och tvång/utpressning.

Varpå jag svara:

Det som jag och många andra försöker komma fram till är att hålla fast någon som försöker streta emot, som försöker ta sig loss räknas in som våld. Att hålla fast någon samtidigt som man gör sexuella handlingar mot en person som inte vill, som försöker ta sig loss är alltså en slags våld. Så det jag försöker få fram är att våldtäkt inte behöver innebära grov våld/slag.

Och precis så är det och precis så står det även på UMO att våldtäkt inte behöver innebära grov våld och att det heller inte behöver innebära fullbordat, att även hålla fast räknas in som våld och att tvinga en person till slid eller analsamlag eller andra jämförbara sexuella handlingar vilket kan vara munsex eller att exempelvis föra in föremål eller fingrar i ens slida eller analöppning också är våldtäkt. Vad som hände mig tänker jag inte nämna för det är ingenting som jag klarar av att skriva ut så offentligt, inte än iallafall och det är inget jag vet om jag någonsin skulle klara av heller eftersom att jag skäms så mycket för det som hände vilket jag egentligen inte ska skämmas över. För jag vet innerst inne att det som hände inte är mitt fel, men trots det så kan jag ändå fortfarande känna skam och skuld över vad han gjorde emot mig. Men det som jag vill komma fram till är iallafall att hålla fast samtidigt som man gör sexuella handlingar mot någon som försöker ta sig loss, som kanske till och med tillslut blir som paralyserad är våld. Så den där frågan ”hur mycket vill du spä ut våldtäktsbegreppet” förstår inte jag mig på. För det säger sig självt att det räknas som våld om man håller fast samtidigt som man gör sexuella handlingar mot någon som försöker streta emot. Denna personen som skrev det har inte ens någon profilbild, och det säger ju egentligen allt om personen i fråga som inte ens vågar stå för vem hen är vilket även innebär att hen inte vågar stå för sina egna åsikter. Hur som helst så vill jag iallafall tacka alla som har delat min artikel vidare, ser på nyheter24 hemsida att den fått över 40 delningar. Så verkligen ett stort tack till alla er som är med o sprider ett så viktigt ämne vidare. <3

Gillar

Kommentarer