Svar på tal om våldtäkt

När du/man skriver "lär istället dem som håller på med sån här skit att sluta våldta." Vad är skillnaden egentligen till "lås inte ditt hem, lär istället dem som rånar att sluta råna". Jag förstår verkligen inte.

Och sen:

Offret är aldrig skyldigt, det är heller inte ditt fel om du skulle bli rånad, men offret kan alltid minimera risken, tex låsa ytterdörren. Att minimera risken är givetvis en avvägning. Min poäng är att argumentet "lär män att inte våldta" är en otroligt dum idé.

Som jag skrev igår så blev det krig i kommentarsfältet angående min debattartikel inne hos nyheter24. Det var blandannat en person som tog upp hela kommentarsfältet genom att kommentera en massa elakt, och även en annan person som skrev det som jag gjort svartmarkerat. För det första så kan man inte jämföra rån med våldtäkt. Sitt hem kan man låsa, men man kan inte låsa sig själv från att bli våldtagen. För har en förövare bestämt sig för att våldta så gör förövaren det oavsett. Sen argumentet "man kan minimera risken genom att tex låsa ytterdörren". Så jaha? Vi tjejer ska alltså behöva låsa in oss nu också? Då kan vi ju isåfall inte gå ut eftersom att vi löper en stor risk att bli våldtagna samt sexuellt ofredade vart vi än befinner oss. Vi får till och med dagligen stå ut med sexuella trakkaserier på internet. Så att säga till oss offer att man kan låsa ytterdörren är enligt min åsikt bara helt sjukt. Vi ska verkligen inte behöva låsa in oss. Vi ska inte behöva låsa in oss i våra hem bara för att minska risken. Vi ska också kunna röra oss ute, vi ska kunna gå ute utan att något hemskt ska behöva inträffa. Så att ens påpeka att vi kan minimera risken genom att låsa ytterdörren är enligt mig bara helt sjukt att ens påpeka. För ska vi behöva låsa ytterdörren för att inte bli våldtagna så kan vi ju isåfall inte gå ut. Sen är det svårt att lära våldtäktsmän att sluta våldta. Men det jag menar är att om man kan säga till oss offer vad vi ska göra för att inte råka ut för något, så tycker jag faktiskt att man istället kan säga till dem män som utför sådana brott att sluta våldta. För varför ska vi offer behöva höra hela tiden vad vi ska göra för att minska risken? Varför ska vi behöva höra att vi tex kan låsa ytterdörren? Ska vi tjejer alltså inte kunna gå ut? För det är just det som vissa får det att framstå som när dem använder det argumentet.

Jag är iallafall hur som helst glad över att alla andra är på min sida. Det var två som kommentera en massa konstigt, men resten var sedan bara en massa positiva kommentarer vilket verkligen gör mig glad. Men det är synd att det finns dem som tror sig veta så mycket, som faktiskt egentligen inte vet ett skit. Som exempelvis den människan som skrev en massa elakt, som skrev att det är offrens fel och att det är rätt att våldta. För det är ju helt fel eftersom att det aldrig någonsin kan bli offrets fel, och att det är okej att våldta är också fel. För det är verkligen inte okej. Även det där med att påstå att vi offer kan minimera risken till att inte bli våldtagna genom att låsa ytterdörren är också helt fel. Att säga till oss offer att vi kan minimera risken till att inte bli våldtagna genom att låsa ytterdörren är samma sak som att säga till oss att vi ska låsa in oss i våra hem. För ska vi låsa ytterdörren för att minska risken till att inte bli våldtagna så får vi ju isåfall låsa in oss, och det ska inte vi behöva göra. För ansvaret ligger somsagt inte på oss, ansvaret ligger på förövaren. Våldtar en person så ligger hela ansvaret på förövaren och ingen annan.

Gillar

Kommentarer

Naatly
Naatly,
Vissa människor är så jävla vidriga!! Hur kan man ens beskylla offret?! Fruktansvärt! 😓❤️
nouw.com/naatly
mittlivsomsofia
mittlivsomsofia,
Jadu, det undrar jag också. Så fruktansvärt 😞❤️
nouw.com/mittlivsomsofia
ElihellSanyang
ElihellSanyang,
De finns då männsikor till allt, dom hade nog hjärnbrist och totalt tappade och vidriga. man kan inte beskylla ett offer, de e bara stört. Har med blivit beskylld av folk. så hemsk och fruktansvärt idiotiskt av såna människor. <3
nouw.com/elihellsanyang
mittlivsomsofia
mittlivsomsofia,
Jaa det finns verkligen människor till allt 😟 Men nättroll ska man skita i. Nättroll vet inte vad dem pratar om ändå. <3
nouw.com/mittlivsomsofia