Tandvårdskortet

Jag har länge vetat att om man har funktionshinder eller om man exempelvis har psykiska funktionsnedsättningar så ska man ha rätt till ett sådant där tandvårdskort, gröna kortet som det kallades för tidigare. Det är ett kort som ska göra så man får tandvården billigare. Jag har ju både funktionshinder och mår även psykiskt dåligt, och med tanke på att jag har funktionshinder så har jag länge vetat att jag kanske har rätt till ett sådant här kort. Jag har försökt ta tag i det, försökte ta tag i det någon gång förra året. Men då blev jag nekad med en gång. Dem ville inte ens kolla upp det utan dem bara neka mig.

Men nu efter att Jesse tog upp detta i sin blogg, så har jag börjat inse ännu mer att jag garanterat har rätt till ett sådant kort. Så jag kontaktade vårdcentralen för en stund sen, hon som svara sa att hon skulle ta reda på detta och sen ringa upp igen. För en stund sedan ringde hon upp och hon sa att hon pratat med min läkare och att han var lite osäker på det, men om han motiverar med att jag äter mediciner så kanske det kan funka. För det är ju som så att om man äter mediciner så kan det finnas ännu mera risk till karies. Så min läkare som jag har ska ringa upp mig på torsdag och jag hoppas på att jag kommer kunna få ett sådant kort. För att gå till tandläkaren är riktigt dyrt.

Nu imorgon så ska jag till tandläkaren pga att jag fått mycket ilningar i tänderna. Så imorgon kommer jag få betala fullpris. Men jag hoppas iallafall att jag kommer bli godkänd ett sådant kort så jag sedan i fortsättningen kan få tandvård lite billigare. För om jag har rätt till det som jag faktiskt borde ha, så tycker jag också isåfall att jag ska få ett sådant kort!

För er som undrar vad detta är för något så kan ni läsa mer HÄR. Ni kan även läsa det inlägget Jesse skrev, och det hittar ni HÄR.

Gillar

Kommentarer