Träffade en frilansjournalist igår

Fotograf Rebecka Samdell

Igår var jag iväg till Tylösand där jag blev intervjuad av en frilansjournalist som har läst reportaget om mig i Hallandsposten. Frilansjournalisten tog därför kontakt med mig och frågade om även vi kan göra ett reportage vilket jag tackade ja till. Jag tycker det är så viktigt att uppmärksamma sånt här eftersom jag vet att jag är långt ifrån ensam när det gäller att bli feldiagnostiserad, och att få fel diagnos kan verkligen ge stora konsekvenser.

Även fast man i vuxen ålder kan få bort diagnosen precis som jag fick så kan det ändå vara svårt att ta sig tillbaka helt till samhället igen. Sånt tar nämligen tid, det är ingenting som sker över en natt bara för att jag fick bort utvecklingsstörningsdiagnosen (intellektuell funktionsnedsättning som det numer egentligen heter) och det är därför jag tycker det är så viktigt att uppmärksamma detta.

Sätter man dessutom en sån diagnos på någon som enbart är 6 år gammal, då kan iallafall jag tycka att vården bör göra mer regelbundna uppföljningar för att se hur barnet utvecklas och för att se så det verkligen till 100% stämmer. Då tycker inte jag att det bara räcker med 1 utredning där man redan har bestämt sig.

Mina föräldrar var ju somsagt väldigt skeptiska från hela första början och ifrågasatte diagnosen, men de som utredde hade ju tyvärr redan bestämt att såhär är det. Men uppenbarligen var det ju faktiskt helt fel, och att dessutom veta hur en 6åring kommer utvecklas är oftast ingenting man kan veta bara så.

Detta reportaget kommer dock inte publiceras förrän till sommaren, men så fort det går att läsa så kommer jag uppdatera er om vart reportaget finns! 💕

Gillar