Träning

Jag har precis tränat lite här hemma. För ett tag sedan beställde jag en sån där rosa träningsmatta via wish som jag tänkt ta o använda när jag ska stretcha lite. Så det blev några övningar på den förut i ungefär 30 minuter. Både situps, armhävningar, plankan och massa andra olika övningar. På tal om träning förresten, nästa söndag drar dem 2 danskurserna igång. Dem danskurserna som jag ska gå kommer vara på söndagar så det är tur dem ligger på samma ställe eftersom att den andra danskursen kommer vara direkt efter den andra. Hiphop mix söndagar 18.00-19.30 och dancehall söndagar 19.30-20.15.

Hiphop mix gick jag ju förra terminen så den dansstilen är inte helt nytt för mig. Enda skillnaden denna terminen är att den kommer vara anpassad för både nybörjare och fortsättning vilket känns skönt. När jag gick den dansstilen förra terminen så var den bara anpassad för fortsättning, så jag hoppade alltså in i en fortsättningskurs trots att jag aldrig tidigare gått hiphop mix stilen. Men på ett sätt så var ju det bra, för då fick jag ju en liten inblick om hur hiphop mix är och fick även chans o känna av lite om den stilen är något för mig. Men nu denna terminen så är den iallafall anpassad för nybörjare också, så nu kommer jag ha chans till o lära mig den stilen riktigt bra. Sedan direkt efter hiphop mix så är det dax för dancehall, och den dansstilen har jag faktiskt aldrig gått. Även den kommer vara anpassad för både nybörjare och fortsättning, super bra enligt mig! Egentligen så skulle jag även gått streetdance som jag tidigare skrivit om här i bloggen. Men jag hoppade av den kursen ändå!

Jag har gått en hel del olika dansstilar om man tänker efter. När jag var mindre gick jag bugg, det höll jag dock inte på med så jätte länge. Sedan 2014 så gick jag modern dans och höll även på med modern dans en tid under 2015 också + att vi hade 3 dansuppvisningar. Sedan hösten 2015 gick jag balett en kort period. Balett var dock inget för mig kände jag. Jag är mer den som gillar sådana dansstilar där det är lite mer fart med. Gick även house dance en kort period. Men den dansstilen kunde dem inte fortsätta med terminen efter då det var för få som anmälde sig till den. Så då hoppade jag somsagt in i hiphop mix kursen som var för fortsättning och ska nu till hösten fortsätta med den bara att den nu även kommer vara anpassad för nybörjare + dancehall stilen. Så, sammanfattningsvis så har jag ju provat på lite olika dansstilar!

  • Postad i: Dans
  • Nära Halmstad

Gillar