Tre saker som för mig varit bra år 2020

Fotograf Rebecka Samdell

2020 har verkligen varit ett väldigt annorlunda ��r, men samtidigt för mig väldigt bra. Jag tänker därför att jag ska ta och ska skriva ner 3 punkter som varit bland det bästa år 2020.

1. Jag och Christian blev sambos.

2. Jag klarade lokalvårdsutbildningen och de tre certifikatproven och fick sedan därefter min första anställning.

3. Jag fick bekräftat att jag ska få göra om utredningen gällande den intellektuella funktionsnedsättningen som ställdes på mig som 6åring, eftersom jag ärligt talat inte tror ett skit på att jag har den diagnosen. Det finns så mycket som faktiskt talar emot det, speciellt det där med att jag tydligen inte skulle komma längre än till en 8årings nivå enligt de som utredde mig som liten vilket verkligen inte stämmer. För om jag nu inte skulle komma längre än till en 8årings nivå, då kan man ju isåfall fråga sig varför jag klarat så många saker som en 8åring egentligen inte bör klara?

Jag bestämde mig därför för att ringa till barnmottagningen där min utredning gjordes eftersom jag ville begära ut papper på den utredningen, och jag kan helt ärligt säga att det var mycket i den utredningen som faktiskt lät jättekonstigt. Därför tvivlar jag ännu mer på om allting verkligen gick helt rätt till. Jag ser därför fram emot att faktiskt få en omprövning, eftersom jag tycker att det inte ska stå att man har en diagnos som man kanske inte ens har. Dessutom helt sjukt om jag gått och varit feldiagnostiserad sedan 6årsåldern, för om det visar sig att jag inte har den intellektuella funktionsnedsättningen, då har jag ju isåfall aldrig haft den diagnosen eftersom det inte är någonting som kan växa bort. Det är en diagnos man föds med och som man isåfall alltid har.

Det kan dock ta upp till 6 månader innan jag får göra om utredningen, men det viktigaste för mig är iallafall att jag faktiskt kommer få en omprövning, vilket jag i November fick bekräftat efter att ha träffat två psykologer! 👏🏼

  • Livet

Gillar

Kommentarer