Våga agera när ni ser att någon blir utsatt för mobbning

Igår fick jag se i en Facebook grupp att det var en tjej som var väldigt elak emot en annan tjej. Det var en tjej som hade lagt upp en bild på sig själv i gruppen där hon sökte någon som kanske ville vara lite social med henne eller vad det var. Minns inte helt. Men det var iallafall en tjej som hade lagt upp en bild på sig själv, och då kom det in en tjej som började kommentera ungefär såhär "ni kan ju inte vara social med henne, hon är ju inte ens snygg" och hon bara fortsatte o fortsatte enbart bara för att hon irriterade sig på den där tjejen. Det var blandannat påhopp om att denna tjejen såg ut som en man bara för att hon har kort hår osv. Jag ryckte in direkt när jag fick se detta och sa ifrån då jag verkligen inte accepterar någon form av mobbning överhuvudtaget.

Jag skrev ungefär "vad får du ut av o sitta o kränka en annan människa? Om du nu irriterar och stör dig så mycket på den här tjejen så kan du ju istället låta henne vara. För du vinner ingenting på o sitta o kränka någon. Sen att hon har kort hår är väl ingenting som drabbar dig? Om hon vill ha kort hår och om hon trivs med det så låt henne ha det då? Alla är vi olika."

Jag är inte den som brukar lägga mig i bråk, men när det handlar om mobbning så kokar det verkligen av ilska inom mig alltså. Jag har själv varit utsatt för mobbning, dock mest IRL. Men jag vet iallafall hur det känns när man blir utsatt för sånt och jag accepterar inte någon form av mobbning överhuvudtaget. Det finns till och med dem som mår så sjukt dåligt pga att man blir mobbad så man bestämmer sig för o ta sitt egna liv och så långt ska det inte behöva gå bara för att det finns dem som sysslar med sån skit som mobbning. Mobbning är INTE acceptabelt och detta måste få sig ett stopp. För det finns hur många som helst som tar sitt egna liv just pga sånt där och det ska inte behöva gå så långt. Jag tänker faktiskt stå upp för alla som blir utsatta för mobbning. För mobbning är INTE okej och det kommer ALDRIG bli okej heller. Ni som sysslar med sådana där dumheter, snälla skärp till er och sök hjälp istället om det är så att ni själva kanske mår dåligt. För bara för att ni själva kanske mår dåligt så ska inte det behöva gå ut över någon annan och jag tror faktiskt ärligt talat inte att ni vill riskera att vara orsaken till någon annans död. För mobbar man någon så kan det faktiskt gå så långt att den som blir mobbad kanske tar sitt liv - och jag tror ärligt talat inte att ni som sysslar med sånt vill riskera o vara orsaken till någon annans död, eller hur? Så mår ni dåligt som man oftast gör om man mobbar någon annan så är det bättre o söka hjälp istället för o låta det gå ut över någon annan.

Sedan det där ang kort hår, om någon har kort hår så är inte det någonting som angår någon annan. Man bestämmer över sig själv och vill man ha kort hår så måste man få ha det. Men sen kan det faktiskt också vara som så att man kanske också har en sjukdom. Det finns faktiskt dem som har kort hår pga sjukdomar. Det är inte alltid man väljer själv utan det kan finnas sjukdomar som orsakar det och just därför ska man inte kläcka ur sig vad som helst. Nu menar jag inte att just denna tjejen har en sjukdom som gör att hon har kort hår för det är ingenting jag vet eftersom att jag inte känner henne. Men jag drog ett exempel så folk kanske kan få sig en tankeställare. Låt var och en vara som dem själva vill. Alla är vi olika och ingen har rätt o kränka någon annan och till er som håller på såhär - tänk till lite extra innan ni kränker en annan människa, för ord kan skada mer än vad man tror.


Jag vill också tillägga att jag är väldigt nöjd över att jag ryckte in o sa ifrån och att jag stod upp för den utsatta tjejen. Ser man någon som blir utsatt för sånt här så tycker jag det är viktigt att man ska stå upp för den utsatta o sätta ned foten. Bara genom o visa för en annan människa som blir mobbad att man inte accepterar sånt där och genom o sätta ned foten o stå upp för den utsatta kan faktiskt rädda liv. Jag tänker inte vara den som bara sitter o ser på när jag ser att någon blir mobbad. Ingen kan göra allt själv - men alla kan vi iallafall göra något! <3

Gillar

Kommentarer