Vårdplanering imorgon

Idag fick jag reda på vilka tider som gäller till veckan som kommer måndag och tisdag på dagvården i Varberg. På måndag ska jag vara där 11.00-18.00 så det kommer bli en lång dag, men på tisdagen så är det däremot en kortare dag för då ska jag vara där mellan 08.15-12.30. Börjar bli väldigt nervös inför detta, men det kommer säkert gå bra och jag kommer nog känna mig tryggare med det sen när jag kommer in i det lite mer. Alltid nervöst i början men det är ju förhoppningvis något som släpper sen. Veckan efter där så ska jag inte vara där för då fanns det inga platser, men sen vecka 23, 24 och 25 så ska jag vara där hela veckorna måndagar-torsdagar, men vad för tider jag har då vet jag inte än - men det får jag väl reda på vid något annat tillfälle. Hur som helst så känns det iallafall skönt att jag får såhär bra hjälp och jag hoppas att personalen på dagvården i Varberg är bra. Jag har hört mycket bra om det stället så det kommer nog gå bra det här får vi tro.

Imorgon blir jag även utskriven ifrån avdelningen vilket ska bli sååååå skönt. Efter snart en månad här utan någon permission så längtar man verkligen hem till sin egna säng samt min fina familj och jag riktigt känner hur jag snart klättrar på väggarna av o se sjukhusväggar. Sen tycker jag det är så fruktansvärt jobbigt med sjukhus också, jag är ju väldigt van för jag har ju genom åren åkt in och ut med ambulans och varit inlagd på sjukhus. Dock aldrig under en sån här lång period som jag är nu och jag har iofs heller aldrig tidigare legat på en psykiatri avdelning. Men psykiatri avdelningen ligger ju på sjukhuset och jag är ju väldigt van vid sjukhus. Men eftersom att min lillebror dog för snart fem månader sen och eftersom att jag var med på sjukhuset och vakade över honom och även såg på när han tog sina sista andetag så har jag sedan den dagen tyckt att det här med sjukhus är jobbigt. Så även fast att jag var med på o läggas in för min anorexi så har det ändå känts väldigt jobbigt. Men jag vet att det här har varit bra för mig och jag vet även att det här är ett steg i rätt riktning även fast vägen kan vara lång. Så hur jobbigt det än har varit så har det här ändå varit bra för mig, men jag ser verkligen fram emot o få komma hem imorgon.

Direkt när jag blir utskriven så ska jag till röda villan där ätstörningmottagningen ligger, vi ska ha en vårdplanering och min behandlare har bjudit in mina boendestödjare, min handläggare på socialförvaltningen och min kurator på habiliteringen. Jag vet dock inte om båda mina boendestödjare kommer, men en av dem kommer iallafall. Det är tänkt att min behandlare ska hjälpa mig o se till så jag kan få mer boendestöd tid flera dagar i veckan och anledningen till att även min kurator på habiliteringen ska vara med är för att vi tillsammans ska kunna planera så att allting ska kunna bli så bra som möjligt för mig. Sen kommer jag ju fortsätta gå kvar på ätstörningmottagningen, där kommer jag ju behöva gå väldigt länge men det är ändå bra att iallafall någon av boendestödjarna,hon på habiliteringen och min handläggare på socialförvaltningen är med på en vårdplanering så dem vet vad det är som gäller och på så sätt så kan ju även mina boendestödjare och min kurator på habiliteringen få lite mer kunskap om anorexi också. Min mamma ska även vara med på det mötet så det känns bra.

Skulle förresten egentligen till Cecilia i Trollhättan på lördag där jag skulle sova till på söndag, men hon ringde igår så vi fick ändra om det lite och ska istället träffas på söndag. Det var först tänkt att min mamma skulle åkt till sin barndomsvän i Trollhättan på lördag men sen ändrade mamma o sa att hon skulle åka på söndag o bara vara där över dagen istället, så då var det tänkt att jag skulle ta tåget till Trollhättan på lördag för o träffa Cecilia och sen åka med mamma hem på söndag. Men så ringde Cecilia igår och det var lite som hade kört ihop sig så vi bestämde att det är bättre att vi ses på söndag istället och eftersom min mamma ändå ska in till Trollhättan över dagen på söndag så åker jag med mamma in dit. Så istället för Trollhättan på lördag så ska jag träffa Jesse vilket ska bli roligt. Känner att jag måste komma bort lite och få lite miljöombyte efter nästan en månad på sjukhus.

Gillar

Kommentarer